TRI-CON sorozatú pillangószelep

TRI-CON sorozatú pillangószelep

TRI-CON sorozatú pillangószelep

Cikkszám:

TRICPILL

Rövid leírás:


Meghatározó alapfogalmak/ tulajdonságok:


1. Önbeálló szelep tányér

2. Reteszes tányér-tengelykapcsolat - megfelelő nyomaték átvitelért

3. Laminált - réteges tömítés, a zéró szivárgásért

4. Tengely megvezető, támasztó csapágyazásÁltalános karakterisztika:


1. - Hőtágulás okozta (tengelyen, tányéron), esetleges szelep beragadás kiküszöbölve, a tányér rögzítése, geometriája és a tányér tömítés-ülék kapcsolat biztosítja, minden üzemállapotban a megfelelő tömörzárást.


2.  - Nyomaték átvitel - egyenletes eloszlással történik a reteszes (és nem rögzítő csapos) tányér-tengely kapcsolat miatt, kiküszöbölve a mechanikai kapcsolat elnyíródását.

Más gyártók 3x-es szelepek esetén csapos rögzítést használnak és zárásnál, az ülék radiális erőfelvételére hagyatkoznak, ahol a hőtágulás miatt gyakran beragadás - így fokozott nyomatékigény alakulhat ki az idő teltével.


3. - Tányér geometria elliptikus kialakítású - illetve a lamináció (rétegelt tömítés) megmunkálása garantálja a teljes tömörzárást (zéró szivárgás). Az ülék és a rétegelt tömítéssel ellátott tányér kapcsolata elhanyagolható surlódással jár (25°-os felületi-kúpos kapcsolat)


4. - A tengely csapágyazása biztosítja, hogy az üzemi igénybevétel ne okozzon esetleges tengely elhajlítást, illetve a teljes tömörzárás, még az üzemi max. dp - érték mellett is érvényesül.