Rotork PCL


A Rotork PCL a világ vezető ipari szerelvénymeghajtó, vezérlőrendszer, áttételmű és tartozéktermék fejlesztője, gyártója már több mint 50 éve. Hálózata, 150-nél is több iroda és képviselet segítségével nyújt elérhetőséget termékeihez, melyek kapcsán természetesen karbantartási, javítási, felújítási szolgáltatást is nyújt.


A Rotork csoport az alábbi divíziókból áll:


Rotork Controls magas alap tudásszintű elektromos szelepmeghajtókat és vezérlőrendszereket gyárt, melyek hosszú ideje piacvezető, példaértékű termékek. IQ sorozatú meghajtóinál alkalmazott fejlesztések (kettős szigetelés, megbontás nélküli beállíthatóság, megelőző karbantartás adatgyűjtése) mára a piac elvárt követelményeihez tartoznak.


Rotork Process divizió elektromos szabályzó meghajtókat gyárt, akár folyamatos üzembevételhez is.
Termékei két fő csoportba oszthatók.

  • Nyomás-, áramlásszabályzó szelepek meghajtói illetve egyéb technológiai szabályzók meghajtói. (CVA, GPS, Jordan)
  • Erős igénybevételű csappantyúk szabályzó meghajtói, légkezelés, gázkezelés, fűtési rendszerek részére.


A Rotork Fluid Systems szakértő a pneumatikus és hidraulikus meghajtók és vezérlőrendszerek gyártásában. Termék kínálatában megtalálhatóak a lineáris és negyedfordulatú, kettős működésű és rugó visszatérítéses meghajtók. Extrém felhasználási területekre is kínál megoldást (tenger alatti kivitel, alacsony hőmérséklet). Modern biztonsági igényeknek is megfelelnek meghajtóik (SIL).


Rotork Gears elismert név az elektromos meghajtókhoz kapcsolódó, illetve kézi működtetésű áttételművek és kiegészítő termékek piacán. Bő kínálatunkban minden felmerülő vezérlési, szerelési feladat megoldása megtalálható, legyen szó akár tengeralatti kivitelről, akár extra magas környezeti hőmérsékletről.