Axiális visszacsapószelep - Mokveld

Axiális visszacsapószelep - Mokveld

Axiális visszacsapószelep - Mokveld

Cikkszám:

AXCHVMOK

Rövid leírás:

Ezek a szelepek a folyamatos, magas szintű, gyakorlati tapasztalatokra támaszkodó kutatás eredményei, és használatuk biztosítja a termelékenységet, csökkenti az üzemeltetési és karbantartási költségeket, valamint energia megtakarítást eredményez.


Kompresszor/ és szivattyúvédelem

Szigorú környezeti besorolás (ATEX, SIL)

Alacsony nyomásesés

Meghatározó műszaki jellemzők:


Axiális áramkép- A szerelvény teljes áteresztési keresztmetszetén, a konstrukció követi az áramképet, így nem alakul ki turbulencia, káros vibráció és eróziós hatás.


Alacsony nyomás veszteség:  A teljesen nyitott állapot melletti áramkép, illetve a Venturi-elven kialakított szerelvény biztosítja, a nagyon kicsi nyomásveszteséget, ezáltal csökken a hálózati szivattyúk, kompresszorok üzemeltetési költsége is. 


Teljes tömörzárás: a fém-fémen zárás (tányér és ülék anyaga is fém) garantálja, nincs rá hatással erózió, vagy deformációs kockázat, mint a lágy üléknél.


Alacsony káros nyomás hatás: Az üzem indításnál jellemző kompresszor stabilitás összefüggésben van ezzel, a szerelvénynél nagy fizikai méretű- és a tányér felszínén hatékony nyomászónák tervezésével érik el.


Könnyű nyitás- és stabil működés: a Venturi-csőszakasz rész alacsony statikus nyomása miatt, nyomáskülönbség alakul ki a tányér környezetéhez képest. Így könnyen nyitható a szerelvény. Az áramlás változására, fokozatosan "reagál" a szerelvény.


Vízütés-mentes működés:  A rugós szerkezet, nagyon gyors zárást garantál, meggátolva esetleges visszaáramlást, vagy hirtelen nyomásváltozás miatti károkozást, olyan kritikus rendszerekben mint több-szivattyús rendszerek, vagy LNG tárolóknál.  


Karbantartásmentes kivitel: A belső mozgó alkatrészek tervezése olyan, hogy elsődlegesen a kiváltott hanghatás mértékét vették alapul. Következésképpen, a Mokveld axiál visszacsapószelepek  nem igényelnek időszakos karbantartást. 


Megbízható hosszútávú üzem: Mind a nyomásesés- és a dinamikus változók (pl.: tömegáram) nagy pontossággal becsülhetők, amit szabatos laboratóriumi tesztek és a labor körülmények között felismert áramlástani jellemzőkből levezetett matematikai modellek garantálnak. 


Tapasztalatok szerint, előnyösebb választás, mint:

Lengőtányéros visszacsapó szelepek

Dupla-tányéros visszacsapó szelepek 

Dugattyús visszacsapó szelepe